Ekologiskt bubbel med fransk elegans
20 Jun 2018
Detta torra mousserande vin sätter med sin balanserade och behagligafruktighet guldkant på höstens stundande mingel, kräftskivor och skaldjursmiddagar.
Passar till aperitif och skaldjurDoften är balanserad och angenäm med inslag av solmogna päron och äpplen. Smaken är balanseradoch angenäm med en behaglig fruktsötma i kombination med fräscha inslag av persika, kex ochnougat. Det mousserande vinet gör sig bäst vid 8-10°C och passar lika bra till mingel och aperitif somtill höstens efterlängtade kräft- och skaldjurstillställningar.
EkologisktPierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut är producerad på utvalda ekologiskt odlade druvor.Termen Blanc de Blancs översätts till ”vita av vita” och innebär att alla druvor i blandningen måstevara gröna druvor. Denna ekologiska Blanc de Blancs bjuder på balans mellan frukt och fräschör ochhar såväl mjuka som uppfriskande bubblor.
Tillverkning
Pierre Olivier tillverkas med charmatmetoden. Efter en noggrann kontrollerad jäsning görs en varsam cuvée (blandning) för att sedan genomföra enandra jäsning i en sluten trycktank. Den långsamma andra jäsningen bildar vinets behagliga kolsyraoch ytterligare drygt en procent i alkohol. Vinet får sedan vila på ståltank en tid innan buteljering.'
Producent: Pierre Olivier
Ursprung: Frankrike, Vin de France
Sockerhalt: 6 g/l
Alkoholhalt: 11,5 %
20 Jun 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"