Ekologisk snaps
19 Jun 2016
Den blomstrande sommaridyllen Utö är ett populärt utflyktsmål i Stockholms skärgård, mycket tack vare att öns vackra natur och pittoreska miljö är så välbevarad. Den härliga sommarkänslan och lugnet som infinner sig på ön som har gett inspiration till Saturnus milda snaps Utö. Snapsen har en mild, harmonisk kryddning av citron och fläder och resultatet är en rund och balanserad snaps.
– Det finns ju inget som är så genuint som skärgården i svensk midsommar, säger Louise Ahlander, produktchef på Saturnus som tillverkar Utö. Man har kommit upp på torra land och sitter ute på bryggan och njuter. Det handlar om sommar, de dignande borden och goda vänner.
Tillverkningen av UTÖ snaps sker med hantverkstradition och noga utvalda råvaror hos Saturnus i Sverige, och det är ingen tillfällighet att Utö blir ekologisk och KRAV-märkt.
– Det var en självklarhet för oss att göra Utö ekologisk. Det har vuxit fram en medvetenhet bland konsumenter om hållbarhet, och ekologi rimmar väldigt väl med miljön ute på Utö. Det känns lite mer genuint att avnjuta en ekologisk snaps i skärgårdsmiljö eller nära naturen, som kronan på verket vid festbordet.
Utö snaps med sin lätta kryddning av citron och fläder passar till typisk skärgårdsmat. Snapsen ska ta fram den fram det bästa från lätta och medelkraftiga rätter av fågel, fisk och skaldjur och den passar till sill och färskpotatis. Snapsen kan även med fördel avnjutas som avec, bara som den är med en isbit.
Utö ekologisk snaps 38%vol finns i Systembolaget ordinarie sortiment.
Det svenska familjeföretaget Saturnus är en utpräglad dryckesaktör med såväl egenproducerade drycker som agenturprodukter. Saturnus representerar bland annat internationella varumärken som Evian, Badoit, Volvic, Carl Jung och Britvic på den svenska marknaden. I det egenproducerade sortimentet återfinns bland annat Skärgårdssnapsar, Saturnus EKO-saft och Saturnus Glögg.
19 Jun 2016
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"