Edward Blom lanserar julglögg
24 Okt 2017
Edward Bloms glöggrecept är framtaget i familjeföretaget Saturnus glöggfabrik, där man har tillverkat glögg sedan 1893. Glöggen lanseras den 24 oktober, i god tid för att fira första advent och Glöggens dag som firas den 1 december.
- Jag har enormt starka åsikter om hur glögg ska smaka. Klassisk svensk glögg tycker jag alltid ska bestå av vin, sprit och kryddor. Riktig glögg måste innehålla sprit för att kunna brinna. I detta fall har vi valt att spetsa min glögg med en prima konjak. Det förstärker eldigheten och maffigheten i det hela. Rödvinet måste vara av god kvalitet. Därför har jag, tillsammans med Saturnus, varit oerhört noga med att ha ett bra rödvin i botten, säger Edward Blom.
Edward har varit noga med att hålla nere sockerhalten i glöggen. Allt för att få en finare balans och för att kryddorna ska komma fram bättre. Sötman kommer från russin och torkad frukt, samt farinsocker för att addera en lätt bränd ton. Kryddningen är rejält tilltagen, helt enligt Edwards önskemål. Klassiska svenska glöggkryddor såsom kanel, nejlikor, ingefära, kardemumma och pomeransskal har använts.
- Glögg får absolut inte vara för söt, det är väldigt viktigt för mig. Man vill ju kunna dricka flera muggar utan att få sötchock. Jag är glad och stolt över att vi har lyckats få fram en glögg som smakar som den glögg jag lagar hemma åt mina gäster, fortsätter Edward Blom.
Summan av kardemumman, och de övriga kryddorna, är en glögg som är vinig, eldig, intensiv och kryddbodsdoftande. Helt enkelt en maffig och mysig starkvinsglögg.
- För att spegla Edward Bloms färgstarka person har vi tagit fasta på Edwards signum, flugan, och har använt hans härliga och smakfulla språk. Designen är framtagen tillsammans med Food & Friends och vi är mycket nöjda med resultatet, säger Louise Ahlander, produktchef på Saturnus.
Hon avslutar:
- Vi tycker att glöggen känns både maffig och mysig. Precis som Edward själv!
Edward Bloms starkvinsglögg kan beställas hos Systembolaget från och med den 24 oktober. Flaskan är på 750 ml och det är en starkvinsglögg med en alkoholprocent på 15 procent.
Pris: 99 kronor
Av: Annika Rådlund Källa: Saturnus
24 Okt 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"