Drink på pinne
19 Maj 2016
Att göra egna isglassdrinkar är enkelt och smakerna går att variera på oändligt många sätt. Silikon- och cupcakeformar eller ett passande glas kan användas för att skapa den form som du vill ha. För att få pinnen rätt placerad i mitten av formen kan du låta glassen frysa till lite innan du sätter dit den. Eftersom alkohol inte kan frysa till is så blir drinken inte lika fast som vanlig isglass. Vill du vara på den säkra sidan kan du därför servera isglassarna i höga glas så att dropparna samlas upp.
1. Gin & Tonic-glass
En uppfriskande klassiker i glassform! Det finns nog inte något riktigt lika uppfriskande som en kall Gin & Tonic. Dessa isglassar är superlätta att göra. Gurkskivorna medför en frisk känsla och mer smak.
Antal: 10 stycken
Ingredienser:
750 ml Schweppes Tonic
4 cl gin
1/2 pressad lime eller citron
Gurkskivor
Så här gör du:
Blanda tonic, gin och pressad lime eller citron. Placera gurkskivor i glassformar och häll sedan i tonicmixen. Sätt i glasspinnar och frys över natten. Färdiga att servera!
2. Flavorburst-glass
En kryddig glass med citrussmak. Ingefäran lyfter upp de övriga ingredienserna och kommer definitivt skapa en spännande upplevelse.
Antal: 10 stycken
Ingredienser:
4 cl vodka
2 cl limejuice
750 ml Schweppes Bitter Lemon
Färskriven ingefära
Tunna limeskivor
Såhär gör du:
Blanda vodka, limejuice och Schweppes Bitter Lemon. Tillsätt färskriven ingefära. Placera tunna limeskivor i glassformar och häll sedan i drycken. Sätt i glasspinnar och frys över natten. Redo att avnjutas!
3. Northern Lights-glass
En svalkande sommarglassdrink med fruktig smak. Gör sig bäst med färska hallon.
Antal: 10 stycken
Ingredienser:
2 cl gin
2 cl hallonlikör
750 ml Schweppes Soda
Hallon
Såhär gör du:
Blanda gin, hallonlikör och Schweppes Soda. Lägg i hallon i glassformar och häll sedan i drycken. Sätt i glasspinnar och frys över natten. Klara att servera!
Källa: Spendrups
19 Maj 2016
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"