Den 130:e MAX-restaurangen öppnar idag
21 Mar 2018
– Äntligen slår vi upp dörrarna till vår nya restaurang vid Hötorget, säger Christoffer Bergfors, vice VD och Sverigechef på MAX. Vi har sett fram emot att öppna på ett av Stockholms populäraste promenadstråk längs med Kungsgatan, mitt i city. MAX ska underlätta när det är dags att äta och finnas där gästerna finns; under shoppingpausen, lunchen, på väg till bion eller efter utekvällen.
Hötorget är en plats som förknippas med allt från Nobelpriset och Konserthuset till torghandel och den historiska kulturföreteelsen Hötorgskonst. För den nya restaurangen vill MAX knyta an till det lokala och har tagit fram lanseringskampanjen ”Hötorgskost”. De kända konstmotiven med fiskargubben och stilleben har anpassats i bild med MAX egna rätter i fokus – fiskargubben håller i en Friscoburgare och stillebenet föreställer ett Maxmål med Halloumiburgare.
Den nya restaurangen ligger på Kungsgatan 44. Det är den 116:e restaurangen i Sverige och den 130:e i världen. Lokalen är designad efter det nya restaurangkoncept MAX har tagit fram tillsammans med svenska arkitektbyrån Wingårdhs. Ovanvåningen har plats för 47 sittande gäster och på entréplan finns 61 platser. Restaurangen är utrustad med nio Expresskassor och MAX har anställt cirka 70 personer.
Britta Fredriksson och Curt Bergfors kommer vara med vid invigningen, för 50 år sedan i Gällivare öppnade de den första hamburgerserveringen som lade grunden till den restaurangkedja som idag är MAX.
Max är Sveriges äldsta hamburgerkedja och den enda rikstäckande hamburgerkedjan som bara använder svenskt kött, kyckling och bacon. Det finns 130 restauranger, varav 116 i Sverige och sysselsätter ca 4 500 medarbetare. Max Burgers AB omsatte 2,8 miljarder kronor under 2016, varav 2,6 miljarder kronor i Sverige.
21 Mar 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"