De är i final av Årets Konditor 2017
1 Jun 2017
Årets tema: natur, ska inspirera finalisterna i de tre delmomenten som är en tårta med minst tre våningar, tre olika sorter petit four och ett hemligt bakverk. De fem finalisterna tävlar om den ärofyllda titeln Årets Konditor 2017, tillika Svensk Mästare i för professionella konditorer och dessutom 40.000 kr.
– I år håller konditorerna i finalen av Årets Konditor en imponerande hög nivå! Den hårda konkurrensen kräver att finalisterna utnyttjar all sin hantverksskicklighet, erfarenhet och kreativitet. I år är temat natur och det hemliga bakverket utgår från form och smak, säger Marin Lundell, vd på branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer som arrangerar tävlingen.
Finalisterna får ett urval av silikonformar och några råvaror att välja av och det är utgångspunkten för det hemliga bakverket.
– Det kommer bli spännande att se hur temat speglas i det estetiska utförandet av samtliga bakverk. För att kunna titulera sig som Årets Konditor 2017 och bli Svensk Mästare för professionella konditorerkrävs något alldeles extra. Juryn söker fantasifulla smaker och former, och årets tema ger verkligen utrymme till detta,
Juryn i år består av tidigare vinnare av tävlingen Årets Konditor men även andra tävlingsmeriterade konditorer i branschen.
I finalen tävlar:
Liv Sandberg, 33 år gammal från Östergötland,växte upp i Norrköping och Linköping. Idag driver hon Liv Sandberg Cake Art i Hökarängen i Stockholm.
Joel Lindqvist, 37 år från Varbergdriver Mat- och chokladstudion i Malmö.
Kalle Bengtsson, 33 år från Göteborg,arbetar på Gothia Towers i Göteborg.
Josefin Gauffin, 29 år från Borlängeär chefskonditor på Tössebagerieti Stockholm.
Linda Magnusson, 36 år, från Göteborgarbetar som konditor på MargaretasBröd & Bakverk i Mölndal.
Om Årets Konditor
Årets Konditor 2017 arrangeras av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer och finalen sker under Bak- & Chokladfestivalen på Stockholmsmässan den 12-13 oktober.
Tävlingen är uppdelad på två dagar – fyra timmar första dagen och sex timmar andra dagen.
Finalen sker framför en storpublik som kan följa med under de två fullspäckade finaldagarna – och de tre olika delmomenten: tårta med minst tre våningar, tre olika sorter petit four och ett hemligt bakverk. Finalisternas tävlings-bidrag bedöms både av en smak- och en metodjury.www.aretskonditor.se
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Årets konditor
1 Jun 2017
Taggar
Årets Konditor Bageri Baka Bakelser Bakverk Choklad Chokladfestivalen Göteborg Konditor Konditorier Malmö Mässor Stockholm Tävling Nyheter
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
"Äntligen kan jag skrika ut att jag vunnit!"
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"
-
Rösta på vem som har Gastronords bästa monter
Du som röstar kan vinna fina priser!