De är finalister i Årets Kock 2018
20 Jun 2018
Klara för final i Årets Kock 2018 är:
David Lundqvist, 116 poäng, Grand Hôtel Saltsjöbaden, Saltsjöbaden,
Ludwig Tjörnemo, 116 poäng, Operakällaren, Stockholm
Martin Moses, 110 poäng, SK Mat & Människor, Göteborg
Peter J Skogström, 106 poäng, Mat & Vin Slottsparken, Malmö
Lars Niklasson, 98 poäng, Lilla Ego, Stockholm
Jonas Alvin, 94 poäng, Stångs magasin, Linköping,
Anders Johnsson, 93 poäng, Rejmes Restaurang, Örebro
Magnus Persson, 91 poäng, Stureplansgruppen, Stockholm
Siffran som redovisas är den samlade poängen som de tävlande fått i de fem delmomenten som genomförts under kvalets två dagar i: teori, råvarukännedom, tävlingsrätt, handlagstest samt hemlig råvarukorg. Maxpoäng är 134. Poängen från kvalet följer inte med till finalen.
Nyhet finalen
Årets final skiljer sig i många avseenden mot tidigare år. NYTT: den är över två dagar, innehåller många fler delmoment samt att enbart fyra av åtta finalister går vidare till andra dagen.
Dag 1: åtta finalister visa sin kunskap inom råvaror, teori och ett förberett matlagningsmoment som meddelas två veckor före finalen. Fyra går vidare till andra dagen
Dag 2: fyra finalister gör ett handlagstest och matlagningsmomentet är en hemlig råvarukorg.
Årets Kock – SM i professionell matlagning är Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling. Tävlingen avgörs i en digital uttagning, ett kval där 32 kockar tävlar dag 1 och 16 kockar går vidare till dag 2. I finalen den 28-29 september i Kungl. Tennishallen, Stockholm, gör 8 kockar upp om segern.
Bilder
På https://aretskock.se/bildbank/ hittar du porträttbilder på de 8 finalisterna, samtliga 32 tävlingsbidrag som lagades upp under dag 1 och actionbilder på de 16 kockar som gick vidare till dag 2 i kvalet. Bilderna är fria att ladda ner och använda.
20 Jun 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Här har logibokningarna ökat 31 procent under påskloven
"Det är fantastiskt att se"
-
Påskdukning med Årets Pelargon
Henna Wendelbos bästa tips
-
Tre enkla påskdrinkar
Must Flip It, Must Try och The Must Old Fashioned
-
Årets påsknyheter från Lakrids by Bülow
Efter önskemål är även dessa två favoriter tillbaka:
-
Hamburgerkedjan Max lanserar Big Classic
"Med lanseringen av Big Classic hämtar vi inspiration från vår historia och den burgare som vi lanserade i början på 70-talet"
-
Reitan Convenience samarbetar med Svenska Downföreningen
"De initiativ som vi genomför tillsammans är en viktig del av vår ambition för att skapa en inkluderande miljö"
-
Sara Kulturhus vann Träpriset 2024
"Våra diskussioner i juryn har kretsat kring att Sara Kulturhus har satt en ny standard och kommit att bli en symbol för en hel stads gröna omställning"