De är finalister i Årets Kock 2018
20 Jun 2018
Klara för final i Årets Kock 2018 är:
David Lundqvist, 116 poäng, Grand Hôtel Saltsjöbaden, Saltsjöbaden,
Ludwig Tjörnemo, 116 poäng, Operakällaren, Stockholm
Martin Moses, 110 poäng, SK Mat & Människor, Göteborg
Peter J Skogström, 106 poäng, Mat & Vin Slottsparken, Malmö
Lars Niklasson, 98 poäng, Lilla Ego, Stockholm
Jonas Alvin, 94 poäng, Stångs magasin, Linköping,
Anders Johnsson, 93 poäng, Rejmes Restaurang, Örebro
Magnus Persson, 91 poäng, Stureplansgruppen, Stockholm
Siffran som redovisas är den samlade poängen som de tävlande fått i de fem delmomenten som genomförts under kvalets två dagar i: teori, råvarukännedom, tävlingsrätt, handlagstest samt hemlig råvarukorg. Maxpoäng är 134. Poängen från kvalet följer inte med till finalen.
Nyhet finalen
Årets final skiljer sig i många avseenden mot tidigare år. NYTT: den är över två dagar, innehåller många fler delmoment samt att enbart fyra av åtta finalister går vidare till andra dagen.
Dag 1: åtta finalister visa sin kunskap inom råvaror, teori och ett förberett matlagningsmoment som meddelas två veckor före finalen. Fyra går vidare till andra dagen
Dag 2: fyra finalister gör ett handlagstest och matlagningsmomentet är en hemlig råvarukorg.
Årets Kock – SM i professionell matlagning är Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling. Tävlingen avgörs i en digital uttagning, ett kval där 32 kockar tävlar dag 1 och 16 kockar går vidare till dag 2. I finalen den 28-29 september i Kungl. Tennishallen, Stockholm, gör 8 kockar upp om segern.
Bilder
På https://aretskock.se/bildbank/ hittar du porträttbilder på de 8 finalisterna, samtliga 32 tävlingsbidrag som lagades upp under dag 1 och actionbilder på de 16 kockar som gick vidare till dag 2 i kvalet. Bilderna är fria att ladda ner och använda.
20 Jun 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"