Dafgårds lanserar vegetariska rätter i en ny produktlinje
14 Okt 2017
Dafgårds har under en längre tid arbetat med att utveckla rätter inom denna kategorin, samtidigt som stort fokus legat på hög smakupplevelse. Resultatet av arbetet skördas nu och presenteras i de nya rätterna som alla är utvecklade och tillagade i Dafgårds kök i Källby.
- Intresset för att äta vegetariskt har nog aldrig varit så stort som det är nu. Dels på grund av hälsoaspekten, dels på grund av miljö och hållbarhetsfrågor. Det finns helt klart en stor efterfrågan på vegetariska rätter, något som vi märkt av både från konsument och butiker. Därför är det ett naturligt steg för oss att göra den här lanseringen, säger Ola Larsson, marknadschef på Dafgårds.
Alla rätter är lakto-vegetariska och den Örtiga bolognesen är vegansk. Rätterna tillagas enkelt i mikrovågsugnen eller i ugnen.
- När vi har tagit fram dessa rätterna har vi, utöver fokus på smakupplevelsen, tänkt på att hålla nere kalorierna och minska mängden salt. Vår huvudfokus har varit att ta fram rätter för en hälsosammare livsstil, säger Ola Larsson.
De nya rätterna är de första på marknaden inom sitt segment. De fyra nya rätterna:
Ärtig falafel – falafel med sojabönspasta, böntzatsiki på kvarg, rostad paprikasås, grillad paprika och grönkål. Rätten är helt utan tillsatt gluten och socker.
Biffig broccoli – smakrika ost- och broccolibiffar som serveras med röda linser i en het sås på kokos och ingefära, kvargdipp samt krispiga edamamebönor. Utan tillsatt gluten och socker.
Gröna dumplings – spänstiga grönsaksdumplings som serveras med en söt tomat- och chilisås, ärtcréme med kvarg, citrongräs, edamamebönor, broccoli och morot.
Örtig bolognese – klassiker med sojabönspasta och en bolognese med linser istället för kött. Den örtkryddade bolognesen tillagas på puylinser och serveras med en sojabönspasta och grönkålspesto. Utan gluten och socker.
14 Okt 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"