Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Briljera med kåltopping på korven

 
  • Syrad kål och senapsmayo och Krämig surkålsslaw av kocken Mattias Larssson.

    Syrad kål och senapsmayo och Krämig surkålsslaw av kocken Mattias Larssson.

  • Grillkorv och fänkålssallad av kocken Mattias Larssson.

    Grillkorv och fänkålssallad av kocken Mattias Larssson.

Föregående
Nästa
 
I år tänker vi briljera och toppa korven med Sveriges egen supermat - kålen. Det är gott, hälsosamt och billigt. Och vi blandar den med mayo för en krämig och len smak. Här är några goda serveringsförslag framtagna av Fredagskockan Mattias Larsson. 

Den mest sålda korven under sommaren är förstås grillkorven. I år lanserar Lithells smal grillkorv med skinn som har den klassiska grillkorvens smak men wienerkorvens eleganta form. Grillsortimentet är tillverkat av svensk köttråvara med naturskinn och rökt på traditionellt vis med rökspån. Här har Fredagskocken Mattias Larsson använt Lithells korvar och tagit fram tillbehör som passar till.


Grillmiddag för fyra personer
- 8 Lithells grillkorv - välj mellan nyheten Lithells smal grillkorv eller den klassiska tjocka grillkorven
- 8 bröd - välj vilka du gillar, våga testa baguette

Välj sedan topping, eller gör flera olika så kan alla välja om de vill ha kål, kål eller kål. 

Krämig surkålsslaw
- 200 g surkål
- 150 g majonnäs
- 1 msk dijonsenap

Krama ur surkålen ordentligt så den inte blir för blöt. Blanda sedan alla ingredienser och toppa korven. 


Fänkålssallad
- 1 fänkål, tunt skivad
- 1 tsk pressad citronjuice
- 1 dl majonnäs
- 1/2 dl pumpakärnor att strö över fänkålssalladen 

Blanda fänkål, citronjuice och majonnäs, smaka av med salt. Toppa korven med fänkålssallad och knapriga pumpakärnor. 


Syrad kål och senapsmayo
- 200 g finstrimlad vitkål
- 0,5 dl äppelcidervinäger
- 20 g smör
- 1 dl majonnäs
- 2 msk grovkornig fransk senap

Lägg vitkål, äppelcidervinäger och smör i en kastrull och låt koka i cirka 10 minuter. Smaka av med salt. Blanda majonnäs och senap. Klicka syrad kål och senapsmayo på korvarna, toppa med någon grön liten kvist om du har det hemma. 



Källa: Lithells



Taggar

Grill Korv Recept

 
 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer