Big Mac fyller 50 år
30 Jan 2018
1968 tog franchisetagaren Jim Delegatti från Pittsburgh fram den revolutionära hamburgaren Big Mac för att bredda sin meny. En burgare med 100 % nötkött, isbergssallad, cheddarost, hackad gul lök, saltgurka samt en unik och numera legendarisk Big Mac-sås. Ett år senare lanserades burgaren runt om på alla McDonald's-restauranger i USA och fyra år senare kom den till Sverige.
Idag är Big Mac världens mest sålda hamburgare och McDonald's främsta ikon. Den är inte längre bara en hamburgare, utan har till och med använts som ett vedertaget index för att mäta olika länders prisnivå; Big Mac Index.
- Big Mac är och har länge varit en älskad favorit, både för oss och för våra gäster, och passar till frukost, lunch och middag. Genom att presentera Big Mac i tre olika storlekar är ambitionen att kunna erbjuda burgaren för fler, både för den som är stor i maten och den som är liten i maten, säger Staffan Ekstam, chef för McDonald's Food Team.
Mellan 30 januari och 12 mars kommer Big Mac finnas i tre olika storlekar på alla McDonald's restauranger - Big Mac Jr, Big Mac och Grand Big Mac. För att fira hamburgarnas hamburgare kommer gästerna erbjudas Grand Big Mac till samma pris som för Big Mac.
Om McDonald’s i Sverige
Det finns ca 210 restauranger i Sverige: och man samarbetar med LRF (Lantbrukarnas Riksförbund) för ett framtida svenskt jordbruk. McDonald’s har ca 12 000 medarbetare och är Sveriges största privata ungdomsarbetsgivare. Alla restauranger ägs och drivs lokalt av egna företagare.
30 Jan 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"