Årets Långtida Betydelsefull Gastronomiska Gärning går till Malin Söderström
21 Feb 2018
Prisutdelningen kommera att äga rum måndagen den 5 mars under White Guide Gala på Blå Hallen, Stadshuset, Stockholm.
Motivering:
För att med en jordnära matfilosofi under många år ha varit en inspirerande förebild i en mansdominerad kockvärld genom både tävlingsengagemang, utbildningsprogram och framtidsorienterade krogprojekt.
Om Malin Söderström:
Malin Söderström har trots sina ganska unga år hunnit med mycket genom åren - inte minst att vara en förebild och mentor för många unga i restaurangbranschen. Gävlefödda Söderström bröt ny mark när hon blev den första kvinnan i Svenska Kocklandslaget och sedan dess har meritlistan bara blivit längre. Hennes breda kompetens och kärlek till yrket visar sig bland annat genom att hon tagit sig an vitt skilda projekt genom åren.
Förutom sina egna tre restauranger Hjerta, Moderna Museets restaurang och The Fishery, har hon ansvarat för Nobelmiddagen, -engagerat sig i diverse tävlingar för unga kockar, skrivit kokböcker om allt från mat för diabetiker till rulltårterecept och lagat mat i en rad populära tv-program. Malin Söderström står för en trendbefriad, grundad och ärlig matlagning som kock och en inkluderande ledarstil som krögare.
Tidigare mottagare av Årets Hyllning av en Långtida Betydelsefull Gastronomisk Gärning:
2006: Leif Mannerström, Göteborg
2007: Christer Lingström, Stockholm
2008: Karin Fransson, Borgholm
2009: Fredrik Eriksson, Stockholm
2010: Mathias Dahlgren, Stockholm
2011: Magnus Ek, Stockholm
2012: Melker Andersson & Danyel Couet, Stockholm
2013: Thomas Drejing, Dalby
2014: Stefano Catenacci, Stockholm
2015: Per Bengtsson, Växjö
2016: Björn Persson, Göteborg
2017: Ulf Wagner, Göteborg
Av: Annika Rådlund Källa: White Guide
Foto: Markus Crépin Sundström
21 Feb 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"