Anamma Pulled Vego ger kockarna mer variation på vegetariska rätter
25 Okt 2017
Det är allt vanligare att både restauranger inom privat och offentlig sektor erbjuder ett vegetariskt alternativ på menyn. Dessutom fortsätter trenden med street-food med fler gröna rätter som är lätta att äta gående eller på stående fot.
Nyheten Anamma Pulled Vego ska göra det enkelt att kunna variera och tillaga välsmakande vegetariska rätter för många portioner. Anamma Pulled Vego passar lika bra i moderna rätter som hamburgare, wraps och bagels som i en klassisk vegetarisk pytt eller en god gryta.
- Anamma Pulled Vego skapar nya möjligheter att tillaga många olika goda smakrika vegetariska och veganska rätter från grunden. Den är smakrik och har en saftig köttlik konsistens. Dessutom är glutenfri och har ett högt proteininnehåll, säger Ellinor Persson, marknadschef FoodSolutions inom Orkla Foods Sverige.
Sortiment från Anamma är veganskt och baserat på sojaprotein. Orkla Foods Sverige erbjuder restauranger och storkök ett brett utbud av produkter från Anamma som vegofärs, vegobitar, eko falafel, vegobullar, vegoburgare och vegokorv. Anamma tillagas i Eslöv och i Simrishamn och är sedan 2015 är ett varumärke inom Orkla Foods Sverige.
* Orkla Matbarometer
Orkla Foods Sveriges varumärken är Abba, Kalles, Felix, BOB, Frödinge, Ekströms, Risifrutti, Grandiosa, Önos, Mrs Cheng's, Kung Gustaf, FUN Light, Grebbestads, JOKK, Den Gamle Fabrik, Ejderns, Svennes, Hållö, Lucullus, Limfjord, Anamma, Krögarklass, Liva Energi och Paulúns. De har en omsättning på cirka 5 miljarder kronor årligen och runt 1 500 anställda i Malmö, Eslöv, Frödinge, Fågelmara, Kumla, Kungshamn, Simrishamn, Tollarp, Uddevalla (lager), Vansbro och Örebro.
25 Okt 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"