Almedalsglassen SorBeer och årets alkoholfria öldrink RabarBeer
27 Jun 2016
SorBeer kommer att serveras i Carlsbergs alkoholfria bar i hamnen i Visby, ihop med årets alkoholfria öldrink – RabarBeer – som tagits fram i samarbete med Visby-baren Surfers.
För fjärde året i rad finns Carlsberg Sverige på plats i Almedalen med en alkoholfri bar, där det både bjuds på diskussioner kring ansvarsfull konsumtion samt årets alkoholfria öldrink RabarBeer. Den somriga drinken har tagits fram av bartendern Tim Thörnhammar på Surfers i Visby och har smak av syrlig rabarber, kryddig rosmarin och frisk Carlsberg Non-Alcoholic.
Nytt för i år är att Almedalsveckan även får en egen glass. Den alkoholfria ölglassen SorBeer, som smyglanserades tidigare under våren för att fira tioårsjubileet av Carlsberg Non-Alcoholic, kommer nu även att göra entré i Almedalen. SorBeer är baserad på alkoholfritt öl, har en frisk touch av citron och har skapats i samarbete med glasstillverkaren StikkiNikki.
– För tio år sedan var det knappt någon som drack alkoholfritt öl, men idag sätter försäljningen ständigt nya rekord. Under Almedalsveckan försöker vi få ännu fler att upptäcka våra många goda och spännande alkoholfria alternativ, och utöver vår traditionsenliga alkoholfria öldrink – som i år fått namnet RabarBeer – tar vi också med oss vårens stora snackis SorBeer till Almedalen, säger Henric Byström, kommunikationschef på Carlsberg Sverige.
På Systembolaget har försäljningen av alkoholfria drycker ökat med 11,9 procent under förra året, och för alkoholfri öl var ökningen ännu större. Det senaste året har alkoholfritt öl även slagit igenom ordentligt på restauranger och caféer, där Carlsberg Sverige ökade försäljningen med hela 38 procent.
Carlsberg RabarBeer
Detta behövs till en drink
1 Carlsberg Non-Alcoholic
4 cl rabarbersaft (helst hemgjord, men även köpt fungerar)
1,5 cl citronsaft
1,5 cl sockerlag (1 del vatten, 1 del socker)
1 kvist rosmarin
Mixa rosmarin med sockerlag och citronsaft. Blanda mixen med rabarbersaften och Carlsberg Non Alcoholic. Fyll glaset med is.
Tims hemgjorda rabarbersaft
Ger ca 0,3 liter saft (räcker till 10 drinkar)
200 g rabarber
1,5 dl sockerlag (1 del vatten, 1 del socker)
1,5 dl citronsaftHacka rabarbern och häll i en mixer eller blender. Fyll upp med sockerlag och citronsaft. Blenda ihop allt och sila av.
Carlsberg RabarBeer går utmärkt att blanda hemma men kommer även att serveras under Almedalsveckan Carlsbergs Sveriges alkoholfria bar utanför Terrassen på Hamnplan 5, söndag till fredag. Under Almedalsveckan kommer baren fungera som en arena för diskussion och debatt kring ansvarsfull konsumtion.
27 Jun 2016
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"