Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Alexander Sjögren tränar inför Bocuse d’Or i ett specialbyggt kök

 
Alexander Sjögren tränar inför Bocuse d’Or i ett specialbyggt kök

För första gången någonsin får Sveriges kandidat i Bocuse d’Or möjlighet att träna i ett specialbyggt tävlingskök. Köket har möjliggjorts av Stockholmsmässan tillsammans med Gastronomi Sveriges sponsorer. Idag torsdag den 24 mars sätts det upp i Mood Stockholms lokaler på Regeringsgatan 61 för att sedan flyttas till GastroNord på Stockholmsmässan.

Alexander Sjögren kommer att träna dagligen i tävlingsköket i Moods lokal på Regeringsgatan mellan den 5-22 april. Under vissa perioder får också allmänheten möjlighet att se Alexander träna på nära håll.

Den 26-29 april flyttas köket åter till Stockholmsmässan och GastroNord, där Alexander inför publik fortsätter sin träning mellan kl. 09.00–14.00 varje dag. Förutom matlagning av världsklass kommer mässbesökarna även kunna ta del av intressanta intervjuer och samtal vid bordet framför Alexanders kök.

– Tidigare tävlande i Bocuse d’Or kommer att berätta vad tävlingen betytt för dem och för svensk gastronomi, och varje dag avslutas med att Alexander och hans team intervjuas. Dessutom har vi bjudit in för branschen intressanta personer som kommer att ha spännande samtal om dess utveckling och framtid, berättar Frida Rönnlund på Gastronomi Sverige, som ansvarar för den svenska Bocuse d’Or-satsningen.

www.gastronord.se

GastroNord är norra Europas viktigaste fackmässa för hotell, restaurang, storkök och snabbmat.
Mässan arrangeras vartannat år på Stockholmsmässan.

 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer