Alexander Sjögren tränar inför Bocuse d’Or i ett specialbyggt kök
28 Mar 2016
För första gången någonsin får Sveriges kandidat i Bocuse d’Or möjlighet att träna i ett specialbyggt tävlingskök. Köket har möjliggjorts av Stockholmsmässan tillsammans med Gastronomi Sveriges sponsorer. Idag torsdag den 24 mars sätts det upp i Mood Stockholms lokaler på Regeringsgatan 61 för att sedan flyttas till GastroNord på Stockholmsmässan.
Alexander Sjögren kommer att träna dagligen i tävlingsköket i Moods lokal på Regeringsgatan mellan den 5-22 april. Under vissa perioder får också allmänheten möjlighet att se Alexander träna på nära håll.
Den 26-29 april flyttas köket åter till Stockholmsmässan och GastroNord, där Alexander inför publik fortsätter sin träning mellan kl. 09.00–14.00 varje dag. Förutom matlagning av världsklass kommer mässbesökarna även kunna ta del av intressanta intervjuer och samtal vid bordet framför Alexanders kök.
– Tidigare tävlande i Bocuse d’Or kommer att berätta vad tävlingen betytt för dem och för svensk gastronomi, och varje dag avslutas med att Alexander och hans team intervjuas. Dessutom har vi bjudit in för branschen intressanta personer som kommer att ha spännande samtal om dess utveckling och framtid, berättar Frida Rönnlund på Gastronomi Sverige, som ansvarar för den svenska Bocuse d’Or-satsningen.
GastroNord är norra Europas viktigaste fackmässa för hotell, restaurang, storkök och snabbmat.
Mässan arrangeras vartannat år på Stockholmsmässan.
28 Mar 2016
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Här har logibokningarna ökat 31 procent under påskloven
"Det är fantastiskt att se"
-
Påskdukning med Årets Pelargon
Henna Wendelbos bästa tips
-
Tre enkla påskdrinkar
Must Flip It, Must Try och The Must Old Fashioned
-
Årets påsknyheter från Lakrids by Bülow
Efter önskemål är även dessa två favoriter tillbaka:
-
Hamburgerkedjan Max lanserar Big Classic
"Med lanseringen av Big Classic hämtar vi inspiration från vår historia och den burgare som vi lanserade i början på 70-talet"
-
Reitan Convenience samarbetar med Svenska Downföreningen
"De initiativ som vi genomför tillsammans är en viktig del av vår ambition för att skapa en inkluderande miljö"
-
Sara Kulturhus vann Träpriset 2024
"Våra diskussioner i juryn har kretsat kring att Sara Kulturhus har satt en ny standard och kommit att bli en symbol för en hel stads gröna omställning"