ABK6 VSOP - världens bästa cognac igen
13 Apr 2017
Francis Abécassis cognachus har hyllats av kritikerna för sin mycket eleganta smakstil. Varumärket ABK6 är relativt ungt och lanserades så sent som 2006 med fokus på den ”moderne” cognackonsumenten, därav flaskans lite stramare formspråk och namnet som är en lek med familjenamnet “Abécassis” = ABK6.
ABK6 VSOP är en Single Estate Cognac, vilket innebär att hela produktionen, från druva till flaska, sker inom egendomen vilket numera är relativt ovanligt.
ABK6 skapas och lagras på gården Maine Drillhon i Petit Champagne i hjärtat av Cognac. Familjen har producerat cognac med stor omsorg sedan generationer tillbaka och är bland annat kända för varumärket Reviseur.
Tävlingen” World’s Best Cognac” arrangeras av World Drinks Awards.
När World Drink Awards skulle utse världens bästa XO så föll valet på ytterligare en cognac från Abécassis, ABK6 Cognac XO Renaissance som fick priset Världens Bästa XO.
Priserna är ytterligare ett bevis på att Francis Abécassis producerar cognac i absolut världsklass.
Egendomen Maine Drilhon är belägen i distriktet Barret, i hjärtat av Cognac. Områdets höga densitet av krita är väldigt fördelaktigt för framställning av kvalitativa viner vilket är en stor del av anledningen till att cognacproduktionen legat här i över 150 år. Francis Abécassis har med tiden byggt upp distriktets största Single Estate produktion av cognac med över 240 hektar vingårdar.
TOMP Beer Wine & Spirits AB säljer och marknadsför en rad olika varumärken på den svenska marknaden inom segmenten öl, cider, vin och spritdrycker. Våra kunder är Systembolaget, restauranggrossister, restauranger, pubar, barer, nattklubbar och hotell. www.tomp.se eller på Ölkollen www.olkollen.se
Av: Annika Rådlund Källa: TOMP Beer Wine & Spirits AB
13 Apr 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"