35 meter julbord
13 Dec 2016
Restaurang Tyrol som ligger inne på Gröna Lunds område i Stockholm är ett populärt ställe för Stockholmarna att äta julbord på. Miljön är inspirerad av österrike och inför julen dukas det upp vilda delikatesser och klassisk julmat på det 35 meter långa julbordet – en tradition som inte har förändrats sedan starten 1983.
Årets nyheter på Tyrol består bland annat av rådjursstek med plommonsky, Karl-Johansvampsoppa och anis- och fänkålssill. Men det är på dessertbordet man hittar de flesta nyheterna i år, där rätter som rödbetsglass, saffransmaräng, glöggpannacotta och kanderade popcorn med kanel.
Tyrols Vilda Julbord- ett av Sveriges största julbord med delikatesser från norr och traditionell julmat.
I 33 år har Tyrols egna kockar förädlat kött, fisk, fågel och bär på ett av Sveriges bästa och största julbord. Majoriteten av rätterna som serveras är gjorda från egna recept och kockarna har ett nära samarbete med trogna leverantörer från Lappland, för att hitta de finaste råvarorna till över 200 smakupplevelser. De klassiska björnköttbullarna, älgsteken, den kåtarökta fjällrödingen, den souvasbakade laxen och åkerbärsglassen återfinns traditionsenligt på julbordet men får sällskap av 18 nya smakupplevelser, där fokus i år legat på dessertbordet. Sedan 2011 erbjuder man även en uppskattad veganmeny, som i år även får lite nya rätter. Gästerna kan förbeställa veganrätter och vegetariskt för att vid varje tur få en specialplanka eller tallrik till sin plats. Tyrols julbord är uppdelat i 7 turer.
De sju turerna på Tyrols Vilda julbord består av:
Första turen: SOS (Smör, ost, sill)
Andra turen: Lax med tillbehör
Tredje turen: Kallskuret med tillbehör
Fjärde turen: Varmrätter
Dessa beställs från köket: Lutfisk med bechamel, ärtor, senap och kryddpeppar, risgrynsgröt och Dopp i grytan.
Femte turen: Ostbricka
Sjätte turen: Choklad, godis, desserter
Sjunde turen: Glass och sorbet
Tyrols Vilda Julbord hade premiär den 1 december och serveras för första gången någonsin ända fram till julafton, då man avslutar med en jullunch den 24 december. www.tyrolsvildajulbord.se
Tyrol är en anrik restaurang inne på Gröna Lund som ligger på södra Djurgården i Stockholm
13 Dec 2016
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"