Ramlösa lanserar PearDrop
19 Feb 2016
Trenden att mixa frukt, bär och kryddor syns inom både mat och dryck runt om i världen.
Päron är en svensk storfavorit och landar på en stark andraplats efter citron när det kommer till de mesta sålda smaksatta mineralvatten. I nya Ramlösa PearDrop kombineras päron med citrongräs, en fräsch tropisk gräsväxt som ofta används i asiatisk matlagning I Ramlösa PearDrop ger citrongräset det klassiskt söta päronet en frisk ton.
– Citrongräs är en av de hetaste smakerna i Europa just nu och tillsammans med det populära päronet blir det en uppfriskande upplevelse. Vi älskar att skapa spännande kombinationer där fräschhet och naturlighet står i centrum, säger Maria Engelbrekts, Brand Manager Ramlösa.
Ramlösa PearDrop lanseras på 50 centiliters flaska och finns i butik från och med vecka 14, 2016. Ramlösa kommer från källan under de skånska ängarna och det naturliga vattnet innehåller aldrig socker eller sötningsmedel.
Ny design på samtliga flaskor våren 2016
Under våren byter samtliga av Ramlösas PET-flaskor utseende. Den nya produktdesignen är inspirerad av Ramlösas långa arv och de organiska linjerna från botten kan efterliknas vid gräset på skånska ängar eller sprickor i isen.
Ramlösas vatten
Ramlösa har i århundraden levererat friskt och naturligt mineralvatten från källan i Ramlösa Hälsobrunn. Redan år 1707 ansåg provinsialläkaren Johan Jacob Döbelius att Ramlösas vatten hade ”en mycket god inverkan på hälsan”. Det tar 70 år för en droppe regnvatten att nå Ramlösas källa. Under den tiden har vattnet renats och berikats med mineraler från berggrunden vilket resulterar i ett väl balanserat naturligt mineralvatten. Ramlösa lanserade 1990 sin första smaksättning, Ramlösa Citrus, och sedan dess har smaksatt mineralvatten blivit alltmer populärt.
19 Feb 2016
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"