Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Dennis Säwström vann Årets Sous Vide-kock 2016

 
Nu är det avgjort. Vinnaren av Årets Sous Vide-kock 2016 blev Dennis Säwström från Kreativ Mat i Halmstad.

Finalen av Årets Sous Vide-kock 2016 blev jämn men till slut var det Dennis Säwström som tog hem segern när tävlingen avgjordes under Restaurangexpo på Malmömässan. Till vardags arbetar han på Kreativ Mat där han lagar mat tillsammans med gäster i deras hem.

- Det känns fruktansvärt overkligt. När jag såg de andra rätterna som gjordes, så kände jag att ojdå vilken nivå på tävlingen, säger Dennis efter prisutdelningen då han även blev ägare till en Smart Car.

Vinnarrätten var en soppa med asiatisk touch med Lithells rimmade oxbringa, tofu och olika sorters kål samt wonton dumplings. På dessa ingredienser hälldes en buljong och en citron och ättikslag.

Juryns motivering löd:
”En innovativ, välkomponerad och makalöst vacker anrättning som får oss att dra på smilbanden mellan tuggorna. Vinnaren visar att han behärskar kokkonstens centrala delar; hantverket, smaksättningen, estetiken och respekten för råvarorna.

Dennis Säwström nådde semifinal i Årets Kock 2015 och 2:a chansen i Årets Kock 2013.

Tävlingsgeneral Håkan Emilsson summerar dagen:
- Det har varit en fantastisk dag med mycket hög klass. Allt har fungerat för både de tävlande och för oss som arrangörer. Jag är grymt nöjd med finalisternas rätter.

Vinnaren av Årets Sous Vide-kock 2016 blev Dennis Säwström från Kreativ Mat i Halmstad. Vinnaren av Årets Sous Vide-kock 2016 blev Dennis Säwström från Kreativ Mat i Halmstad.

www.atria.com

 

Taggar

Nyheter

 
 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer