Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

EM-brons till Svenska Konditorlandslaget

 
Det Svenska Konditorlandslagets är nu klara för konditor-VM.  Maria Grave och Lina Östberg och lyckades med målsättningen att placera Sverige som en av de tre bästa nationerna och därmed direktkvalificera Sverige till Coupe de monde de la Patisserie, 22-23 januari 2017.

 I årets Europamästerskap tävlade Sverige mot konditorlandslag från Danmark, Spanien, Belgien, Schweiz, Ryssland, Libanon och Turkiet. Under 5 timmar tillverkade lagen en sockerskulptur, en chokladskulptur (skulpterad utifrån ett 23 kg tungt chokladblock) en tallriksdessert i 10 portioner och en glasstårta. Sverige är nu tillsammans med Belgien och Danmark direktkvalificerade till VM i Lyon som äger rum januari 2017.

1:a plats – Belgien
2:a plats – Danmark
3:e plats - Sverige

Laget backades upp av Coach Martin Isaksson, lagledare Tony Olsson, Ronny Latva som kommer skapa isskulpturen på VM, Helena Henriksson som gjorde alla delar i sockermassa att ta med in i tävlingen samt eleverna Bella och Johnny som stöttade med kringservice, disk och vägning m.m.

Sveriges tävlingsbidrag – tema Studio 54

  • 90 cm hög chokladskulptur med bland annat frihetsgudinnan färgad som en glödande solnedgång.

  • 125 cm hög Empire State Building uthugget av ett 23 kilo tungt chokladblock.

  • Dessert på choklad, kokos, mango och passion.

  • Sockerskulptur gjord på 20 kilo socker; ingången till Studio 54 med ett stigande dansgolv där discokungen och discokulan snurrade runt allt lika högt som chokladskulpturen.

  • Körsbärsröd glasstårta bestående av en yoghurtglass, körsbär- och rödvinbärssorbet, pistageparfait och en körsbörsmarmelad, serverat på en hasselnöt/pistagebotten.


 

EM-brons till Svenska Konditorlandslaget. EM-brons till Svenska Konditorlandslaget.

90 cm hög chokladskulptur med bland annat frihetsgudinnan färgad som en glödande solnedgång. 90 cm hög chokladskulptur med bland annat frihetsgudinnan färgad som en glödande solnedgång.

Sockerskulptur gjord på 20 kilo socker; ingången till Studio 54 med ett stigande dansgolv där discokungen och discokulan snurrade runt allt lika högt som chokladskulpturen. Sockerskulptur gjord på 20 kilo socker; ingången till Studio 54 med ett stigande dansgolv där discokungen och discokulan snurrade runt allt lika högt som chokladskulpturen.

 

Närbild sockerskulpturen Studio 54. Närbild sockerskulpturen Studio 54.

En del av sockerskulpturens detaljer. En del av sockerskulpturens detaljer.

Chokladskulpturen. Chokladskulpturen.

www.konditorlandslaget.se

European Cup 2016
http://www.cmpatisserie.com/european-cup-2016

Coupe de Monde de la Pâtisserie
http://www.cmpatisserie.com/


 

 

Taggar

Nyheter

 
 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer