Restaurangerna i Mall of Scandinavia
13 Nov 2015
Restaurangerna är förstås en stor del av upplevelsen för besökarna och det finns hela 22 stycken, de har samlats i ett område i gallerian som kallas för The dining plaza.
– Det här är Stockholms största restaurangkluster, och det finns även en scen för dj:s och kockar här, förklarar arkitekten Gert Wingårdh.
– Att de ligger samlade så här på våning ett och två är bra, då kan besökarna gå runt och välja och dofta de olika köken innan de bestämmer sig för vad de vill äta.
– Vi har satsat på hög kvalité och ett varierat utbud. Det är allt från restauranger med bordsbeställning till snabbmat, berättar Mikael Ebe som är Senior Advicer på Mall of Scandinavia.
Om man räknar alla koncept inom café, restaurang och sötsaker så blir antalet 47:
De här finns nu på plats:
Amazing Wok
Balders Bröd och Vin
Bar Burger Café
Budda Kahn Teppanyaki (öppnar inom kort)
Caliente
Cauppuccino
Choco Mania
Coff
Dunkin Donuts
Egon
Espresso House
Food Village
Fresh & Fancy
Green & Yellow
Honeycomb Frozen Yoghurt shop
Icha icha
II Bicchiere
Indian Garden
Jam Jam
Joe & the Juice
Kendi
Klang Market
La Pasta Veloce
Le Croissant
Lindt
Mangiardino
Max
Naked Juicebar
Neko
Nespresso
Nitrolab
O´Learys
Panini Internazionale
Printz
Raw Sallad
Restaurang Drama
Sibylla
Simit Sarayi
Sook
Starbucks Coffee
Swedish Diner by Basilica
Tea Story
The Original Swedish Frozen Yoghurt factory
Vapiano
Vigårda
Zácolo
Intresset för Mall of Scandinavia har varit stort. Under invigningsdagen och kvällen igår tros 20 000 personer ha besökt köpcentrumet som ligger precis intill Friends arena i Solna.
Text och foto: Annika Rådlund
13 Nov 2015
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"