100 procent hållbart fångad fisk
2 Okt 2015
- Findus var först i Sverige med att lansera MSC-märkt fisk på marknaden. Redan 2003 lanserade vi vår första MSC-märkta produkt, Hokifilé. Vi har därefter inväntat ett antal certifieringsprocesser för att säkerställa tillgången samt till viss del justerat vårt sortiment. Sedan 2013 är hela sortimentet i dagligvaruhandeln MSC-certifierat och vi kan nu stolt konstatera att även vårt vildfångade fisksortiment riktat till restauranger och storhushåll är MSC-märkt, säger Henrik Hjalmarsson, VD Findus Sverige AB.
Från och med idag är även sortimentet som riktar sig till restauranger och storkök 100 procent MSC-certifierat. MSC-märkningen ska göra det lätt för konsumenter att välja hållbart fångad fisk och skaldjur.
- Vi på Findus vill att det ska finnas fisk i haven även i framtiden. Därför arbetar vi aktivt med MSC, Marine Stewardship Council, för att säkerställa att även kommande generationer kan äta fisk till lunch och middag, säger Henrik Hjalmarsson.
Findus lanserar samtidigt en ASC-märkt odlad lax. ASC är en global hållbarhetsmärkning för odlade fisk- och skaldjursprodukter. I första hand kommer produkten att finnas tillgänglig för restauranger och storkök men i takt med att tillgången på ASC-märkt lax ökar kommer den även att finnas i dagligvaruhandeln.
Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 200 djupfrysta produkter och 50 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 350 produkter för restaurang- och storköksmarknaden.
www.findus.se
2 Okt 2015
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"