Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

100 procent hållbart fångad fisk

 
Från och med september 2015 är all vildfångad fisk i hela Findus sortiment MSC-märkt. Det innebär att fisken är hållbart fångad och att dess ursprung går att spåra tillbaka till den enskilda fiskebåten. Findus lanserar samtidigt ASC-märkt lax som i första hand kommer att erbjudas restauranger och storkök.

- Findus var först i Sverige med att lansera MSC-märkt fisk på marknaden. Redan 2003 lanserade vi vår första MSC-märkta produkt, Hokifilé. Vi har därefter inväntat ett antal certifieringsprocesser för att säkerställa tillgången samt till viss del justerat vårt sortiment. Sedan 2013 är hela sortimentet i dagligvaruhandeln MSC-certifierat och vi kan nu stolt konstatera att även vårt vildfångade fisksortiment riktat till restauranger och storhushåll är MSC-märkt, säger Henrik Hjalmarsson, VD Findus Sverige AB.

Från och med idag är även sortimentet som riktar sig till restauranger och storkök 100 procent MSC-certifierat. MSC-märkningen ska göra det lätt för konsumenter att välja hållbart fångad fisk och skaldjur.

- Vi på Findus vill att det ska finnas fisk i haven även i framtiden. Därför arbetar vi aktivt med MSC, Marine Stewardship Council, för att säkerställa att även kommande generationer kan äta fisk till lunch och middag, säger Henrik Hjalmarsson.

Findus lanserar samtidigt en ASC-märkt odlad lax. ASC är en global hållbarhetsmärkning för odlade fisk- och skaldjursprodukter. I första hand kommer produkten att finnas tillgänglig för restauranger och storkök men i takt med att tillgången på ASC-märkt lax ökar kommer den även att finnas i dagligvaruhandeln.

Från och med september 2015 är all vildfångad fisk i hela Findus sortiment MSC-märkt. Från och med september 2015 är all vildfångad fisk i hela Findus sortiment MSC-märkt.

Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 200 djupfrysta produkter och 50 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 350 produkter för restaurang- och storköksmarknaden.
www.findus.se

Taggar

Nyheter

 
 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer