Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Nordic Choice Hotels hjälper till i flyktingkrisen

 
Hotellgäster samlade in närmare 1 miljon kronor till flyktingbarn. Utöver denna insamling så genomförs just nu insamlingar av olika slag på Nordic Choice Hotels hotell runt om i Norden. Nordic Choice Hotels har också skänkt 2 miljoner norska kronor direkt till UNICEF samt bidragit med 5000 rumsnätter på hotell för flyktingar.

Det började som ett önskemål från trogna hotellgäster i Nordic Choice Hotels lojalitetsklubb och slutade med en insamling till barnen som flyr krigets Syrien. Sedan insamlingen startade den 11 september har 927 166 norska kronor samlats in. Insamlingen som fortfarande pågår siktar på att nå 1 miljon kronor.

I takt med att rapporterna om flyktingkatastrofen blev allt fler så har människor engagerat sig och bidragit till hjälparbetet. Så skedde också bland medlemmarna i Nordic Choice Hotels lojalitetsklubb Norcic Choice Club. I sociala medier höjdes röster om att få bidra. Den 11 september startades därför en insamling där klubbmedlemmarna erbjöds skänka sina innestående medlemspoäng till UNICEF:s insamling till barnen som flyr krigets Syrien. För 10 000 poäng fick medlemmarna 300 norska kronor att skänka till UNICEF. Fram till i tisdags så har totalt 1803 medlemmar skänkt 30 905 536 poäng. Det motsvarar 927 166 norska kronor.

- Det här är ett otroligt fint resultat. Våra fantastiska medlemmar ville bidra och vi har snabbt kunnat hörsamma dem. Istället för att använda sina medlemspoäng till gratisövernattningar, restaurangbesök eller uppgraderingar så har våra medlemmar osjälviskt valt att bidra till barnen som just nu lider till följd av flyktingkatastrofen. Jag är oerhört berörd av människors engagemang och generositet och resultatet så här långt är fantastiskt. Det bästa är dessutom att insamlingen inte är slut ännu så vem vet vad slutsumman kommer att bli, säger Torgeir Silseth, koncernchef Nordic Choice Hotels.

 Nordic Choice Hotels  har skänkt 2 miljoner norska kronor direkt till UNICEF samt bidragit med 5000 rumsnätter på hotell för flyktingar. Nordic Choice Hotels har bidragit med 5000 rumsnätter på hotell för flyktingar och  lojalitetsklubben har samlat in närmare en miljon norska kronor till flyktingkrisen.

Nordic Choice Hotels har sedan många år på olika sätt valt att stödja UNICEF i både deras löpande arbete för barn i världen men också i särskilda kampanjer vid olika typer av katastrofer. De insamlade beloppen går oavkortat till UNICEF.

- Vi är mycket tacksamma för initiativet och att hotellets gäster bidrar till den största humanitära krisen sedan andra världskriget. Flyktingkrisen drabbar barnen från Aleppo och hela vägen till Norden. Ett stort tack till vår samarbetspartner och Nordic Choice Club medlemmar. Ni visar verkligen att ni bryr er om det som sker utanför hotelldörrarna, säger UNICEF:s generalsekreterare Bernt G. Apeland.

Nordic Choice Hotels har skänkt 2 miljoner norska kronor direkt till UNICEF samt bidragit med 5000 rumsnätter på hotell för flyktingar.                                      Nordic Choice Hotels har skänkt 2 miljoner norska kronor direkt till UNICEF.

Medlemmar kan fram till den 20 september skänka sina medlemspoäng till UNICEF. Det görs genom att kontakta Nordic Choice Hotels kundservice på 0771-666 700 eller på [email protected]

Nordic Choice Hotels är en av Nordens största hotellkoncerner med 179 hotell och 12 500 anställda i Skandinavien och Baltikum. Företaget marknadsför kedjorna Comfort, Quality Hotel, Quality Resort, Clarion Collection och Clarion Hotel, samt 10 fristående hotell.

Taggar

Nyheter

 
 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer