Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

O’Learys lanserar eget öl

 
O’Learys har, i samarbete med Carlsberg och deras Backyard Brewery, utvecklat ett eget fatöl.

O’Learys medarbetare har fått chansen att tävla i ”Brewmaster Challenge”, en tävling i att ta fram O’Learys egna öl. De fyra ölkunniga vinnarna har sedan tillsammans med bryggmästarna på Backyard Brewery i Falkenberg utvecklat ett fatöl med säljstart idag, 4 september.

– Jag tyckte att det var väldigt roligt att åka till Falkenberg med de andra vinnarna för att tillsammans skapa ölet, säger Maria Käcker från O’Learys i Norrköping som var en av vinnarna i ”Brewmaster Challenge”. Det känns härligt att kunna rekommendera vår egen öl till gästerna, som vi skapat för dem. Jag tycker också att det är kul att det passar lika bra till popcorn i baren, som till ribs i restaurangen.

Backyard Home Run A.P.A. ska vara en smakrik och lättdrucken American Pale Ale som passar både till mat och för mingel men som samtidigt flörtar med ölnörden.  En smakrik men balanserad öl med smaker av aprikos, persika och citrus som  har tydlig toner av grapefrukt, karamell och kryddiga jästnyanser. Ölet är ljus och bärnstensfärgad med en frisk doft av amerikansk humle.

– Det var en härlig dag på bryggeriet när de fyra vinnarna fick kavla upp ärmarna och vara en del av processen. De har verkligen haft en direkt inverkan på hur ölet skulle bli och tillsammans lyckades vi skapa en mycket
trevlig öl, säger bryggmästaren Wolfgang Lindell på Backyard Brewery. Tekniken och smakerna vi använt gör den till en hantverksöl med mycket smak.

Även namnet Backyard Home Run A.P.A. har tagits fram av de fyra vinnarna och kommer ifrån det mest publikfriande inslaget i baseboll, frivarvet. Ölets logga, som vinnarna också har medverkat till, består av en baseball med vinnarnas signaturer i och handtaget kommer att ha formen av ett baseballträ med en boll.

Det är det andra egna ölet O’Learys släpper. Jonas Reinholdsson, O’Learys grundare, tog för några år sedan fram ölet Founder’s Choice.

O'Learys har för andra gången tagit fram ett eget öl. Denna gång är det Backyard Home Run A.P.A. som kommer att lanseras. O'Learys har för andra gången tagit fram ett eget öl. Denna gång är det Backyard Home Run A.P.A. som kommer att lanseras.

Taggar

Nyheter

 
 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer