Dessa konditorer tävlar om att bli årets Dessertmästare
4 Sep 2015
Tävlingsnerverna slår i taket när tretton av Sveriges främsta inom desserter och sötsaker tävlar mot varandra i en knivskarp kamp. Vem kan göra den mest njutningsfulla chokladpralinen, den mest oemotståndliga gourmetdesserten eller den mest nytänkande versionen av en riktig klassiker? De tävlande är välmeriterade fullblodsproffs som alla vet hur en dessert ska göras, men vem visar på mest kreativitet, smakkänsla och yrkesskicklighet? Varje vecka åker en tävlande ut och till sist återstår två tävlande som möts i final.
2013 kammade Marie Skogström från Växjö/Malmö hem vinsten och 2014 var det Varbergssonen och Malmöbon Joel Lindqvist som vann med sina nyskapande desserter.
Under säsongen får vi se dem ta sig an allt från citrusfrukter och lakrits till höstsmaker, grönsaker och alla varianter av choklad. Det blir fantasifulla nötdesserter, praktfulla bröllopstårtor och nyskapande dessertkreationer, insvepta i tuff konkurrens, stenhårda tävlingar och vinnarskallar av sällan skådat slag.
De tävlande är:
Elsa Sundell 25 år, Aspudden, Artipelag
Douglas Spiik, 35 år, Göteborg, Strängby/Spiik mat och kreation
Martin Morand, 39 år, Sankt Olof (ursprungligen Höllviken), Cater Event, Pastry Inspiration
Ått Padtum Söderström, 25 år, Tumba, (Ursprungligen från Bangkok och Borlänge) Vår gård Saltsjöbaden
Martin Johansson, 37 år, Stockholm (ursprungligen från Varberg), Cupcake STHLM, Jarcatering, Sweetenders inc.
Jenny Hirschfeld Björler, 41 år, Göteborg, Dorsia Hotel & Restaurant
Sabina Karlsson, 23 år, Stockholm, Ett bageri
Fredrik Brockman, 21 år, Nacka, Un Poco
Lina Olsén, 28 år, Ekeby (Helsingborg), Konditori tösabiten
My Feldt, 30 år, Halmstad, Feldts bröd & konfekt
Jesper Näsström, 22 år, Härnösand, Gastro by J
Jonas Nilsson, 32 år, Landskrona, 19hundra
Dierk Wilken, 49 år, Höganäs, Kakhuset i Kullabygden
Juryn består av tre mycket framstående konditorer, Magnus Johansson, Sebastien Boudet och Roy Fares.
Konditorn Roy Fares som blivit utnämnd till Årets konditor, vunnit guld i kokboks-VM och lett egna programmet United States of Cakes i Kanal 5.
Konditorn Magnus Johansson som ansvarat för Nobeldesserterna i över tio år, startat Stockholms chokladfestival samt vunnit OS-guld med kocklandslaget.
Fransmannen Sebastien Boudet som arbetat över hela världen, en bagarson som brinner för både konditori och surdegsbakning.
Dessertmästarna produceras av ELK entertainment för sändning i Kanal 5 med premiär tisdag den 29 september 20.00.
4 Sep 2015
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"