Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Här kostar hotellmaten mest

 
Genevé är den stad där hotellmaten kostar allra mest. Det visar den årliga sammanställningen Club Sandwich Index från Hotels.com. Med hjälp av maträtter som serveras på hotell världen över kartlägger prisbarometern var resenärer får betala mest för sin hotellmat. Stockholm återfinns bland de dyraste städerna.

För fjärde året i rad presenterar Hotels.com prisbarometern som visar vad hotellmaten kostar på 28 resmål runt om i världen. Genom att kartlägga priset för en club sandwich, en hamburgertallrik, en kopp kaffe och ett glas vin på 30 hotell på vardera resmål blir Club Sandwich Index en tydlig indikator på var resenärer får betala mest för sin hotellmat.

Genevé serverar den dyraste hotellmaten. Totalt for samtliga maträtter som prisbarometern omfattar betalar resenärer i genomsnitt 733 kronor för sin hotellmat. Vilket är betydligt mer än vad hotellmaten kostar i Paris, som är den näst dyraste staden. Där kostar hotellmaten i genomsnitt 614 kronor. Stockholm kvalar även in på topplistan över städerna med dyrast hotellmat, i genomsnitt 522 kronor för samtliga rätter. Stockholm är dock inte dyrast i Norden, i Oslo får resenärer betala 579 kronor i genomsnitt för hotellmaten. Vilket gör staden till den fjärde dyraste i världen.

Resenärer som besöker Bogotá i Colombia får den mest prisvärda hotellmaten. Här kostar hotellmaten i genomsnitt bara 254 kronor enligt Club Sandwich Index. Även andra städer i Sydamerika erbjuder hotellmat till bra priser. Där bland Mexico City och Rio de Janeiro där maten kostar 272 kronor respektive 289 kronor i genomsnitt.

där hotellmaten kostar allra mest. Stockholm återfinns bland de dyraste städerna. Genevé är den stad där hotellmaten kostar allra mest. Stockholm återfinns bland de dyraste städerna.

Om Club Sandwich Index:
Prisbarometern omfattar 28 resmål runt om i världen. 30 hotell i olika priskategorier i varje stad har tillfrågats om priset på en Club Sandwich, en hamburgertallrik, en kopp kaffe och ett glas rödvin. Priserna har omvandlas från amerikanska dollar (USD) till svenska kronor (SEK) enligt valutakurser den 15 april 2014. 


Hotels.com är en online bokningssajt för hotell med mer än 260 000 hotell på 25 000 resmål i över 200 länder världen över, från internationella kedjor och all-inclusive resorts till lokala favoriter och bed & breakfasts – tillsammans med all information som krävs för att boka den perfekta vistelsen.

Taggar

Nyheter

 
 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer