Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

275 000 besökte Smaka på Stockholm

 
I år blev Kungsträdgården återigen en gastronomisk mötesplats för alla mat- och dryckesintresserade. Utvecklingen av evenemanget blev en succé.

Under fyra dagar bjöds mer än 275 000 besökare på det bästa innehållet av matupplevelser på Smaka på Stockholm. Krogar sålde slut på maten, solen sken och köerna ringlade långa till foodtrucks och krogtält. .

Smaka på Stockholm som är en av världens största matfestivaler och Sveriges största återkommande evenemang, gästades av stadens främsta kockar, food trucks och restauranger tillsammans med gästspel från andra delar av landet.

– Matstaden Stockholm är fantastisk. Här finns en topp och en bredd på utbudet som ger oss en matfestival som få andra städer i världen kan konkurrera med. Smaka på Stockholm är inte bara en av världens största matfestivaler, med hjälp av alla deltagare och besökare är vi också en av de bästa, säger Johan Turesson och Anders Sewerin, som grundade Smaka redan 1992.

Pop-up krogen var årets stora nyhet där bland andra Mathias Dahlgren, Paul Svensson och Frida Ronge lagade mat under var sin dag. Succén var given och vissa dagar tog maten slut. Ulf Wagner och Gustav Trägårdh gästspelade med Sjömagasinet från Göteborg och Magnus Nilsson, som driver Fäviken i Jämtland, med sin Korvkiosk från Åre. 22 av Sveriges bästa bagare deltog tillsammans med Sébastien Boudet i ”Hela Sveriges brödhylla”.

– Vi har aldrig varit stoltare över att presentera evenemangets innehåll, säger Johan Turesson och Anders Sewerin. Under fyra dagar gavs en unik möjlighet att uppleva flera av Sveriges främsta kockar och deras kokkonster, följa kockdueller, gå kurser, lära sig grilla, testa mat från food trucks och lyssna på artister.

Smaka på stockholm -Mathias Dahlgren bjöd på nationaldagstårta. Smaka på stockholm -Mathias Dahlgren bjöd på nationaldagstårta.

Cook along med Ulrika Brydling Cook along med Ulrika Brydling under Smaka på Stockholm.

 Jennie Walldén fanns på plats på Smaka på Stockholm. Jennie Walldén fanns på plats på Smaka på Stockholm.

Gustav Trädgård från Sjömagasinet. Gustav Trädgård från Sjömagasinet

Smaka på Stockholm återkommer 2-6 juni 2016 då evenemanget firar 25 år.

Om Smaka på Stockholm:
Smaka På Stockholm är Sveriges största årligen återkommande evenemang. 350 000 personer kommer varje år till Kungsträdgården första veckan i juni (4-8 juni 2014). Här finns spännande smaker, tradition och nya trender, från normala portioner till smakportioner för den som vill testa många olika. I år är cirka 25 restauranger och sex food trucks med under Smaka på Stockholm. Evenemanget drivs av Anders Sewerin och Johan Turesson. 


 

Taggar

Nyheter

 
 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer