275 000 besökte Smaka på Stockholm
22 Jun 2015
Under fyra dagar bjöds mer än 275 000 besökare på det bästa innehållet av matupplevelser på Smaka på Stockholm. Krogar sålde slut på maten, solen sken och köerna ringlade långa till foodtrucks och krogtält. .
Smaka på Stockholm som är en av världens största matfestivaler och Sveriges största återkommande evenemang, gästades av stadens främsta kockar, food trucks och restauranger tillsammans med gästspel från andra delar av landet.
– Matstaden Stockholm är fantastisk. Här finns en topp och en bredd på utbudet som ger oss en matfestival som få andra städer i världen kan konkurrera med. Smaka på Stockholm är inte bara en av världens största matfestivaler, med hjälp av alla deltagare och besökare är vi också en av de bästa, säger Johan Turesson och Anders Sewerin, som grundade Smaka redan 1992.
Pop-up krogen var årets stora nyhet där bland andra Mathias Dahlgren, Paul Svensson och Frida Ronge lagade mat under var sin dag. Succén var given och vissa dagar tog maten slut. Ulf Wagner och Gustav Trägårdh gästspelade med Sjömagasinet från Göteborg och Magnus Nilsson, som driver Fäviken i Jämtland, med sin Korvkiosk från Åre. 22 av Sveriges bästa bagare deltog tillsammans med Sébastien Boudet i ”Hela Sveriges brödhylla”.
– Vi har aldrig varit stoltare över att presentera evenemangets innehåll, säger Johan Turesson och Anders Sewerin. Under fyra dagar gavs en unik möjlighet att uppleva flera av Sveriges främsta kockar och deras kokkonster, följa kockdueller, gå kurser, lära sig grilla, testa mat från food trucks och lyssna på artister.
Smaka på Stockholm återkommer 2-6 juni 2016 då evenemanget firar 25 år.
Om Smaka på Stockholm:
Smaka På Stockholm är Sveriges största årligen återkommande evenemang. 350 000 personer kommer varje år till Kungsträdgården första veckan i juni (4-8 juni 2014). Här finns spännande smaker, tradition och nya trender, från normala portioner till smakportioner för den som vill testa många olika. I år är cirka 25 restauranger och sex food trucks med under Smaka på Stockholm. Evenemanget drivs av Anders Sewerin och Johan Turesson.
22 Jun 2015
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"