Sveriges främsta matentreprenörer utsedda
29 Maj 2015
- Vinnarna levererar produkter och tjänster helt i linje med tävlingens filosofi. Att vara en Local EAT Award-entreprenör betyder att man tänker hälsa, hållbarhet och lönsamhet i ett affärsperspektiv. Vi gratulerar finalisterna och hoppas att korningarna bidrar till att lyfta företagen och öka medvetenheten generellt runt miljö och mat, säger Petter A Stordalen, jurymedlem för Local EAT Award.
Local EAT Award är en årlig entreprenörskapstävling som drivs av Nordic Choice Hotels. Tävlingen lyfter fram företag med goda lösningar för hur man kan äta på ett mer hälsosamt och hållbart sätt. Juryn menar att de har hittat de bästa idéerna för hur man kan äta på ett mer hälsosamt och mer hållbart sätt.
Local EAT Award har genomförts i Sverige och Norge och i totalt har tio regionvinnare utsetts. Dessa kommer nu delta på EAT Stockholm Food Forum och kämpa om att bli huvudvinnare för tävlingen och ta hem 100 000 kronor.
De regionala finalisterna 2015 är:
Sverige
Samiska Apotek, region Nord
Ultuna Mejeri AB, region Mitt
Blåskal, region Väst
Food for Progress Scandinavia AB, region Öst
Scandinavian Aquasystems AB, region Syd
Norge
Keep-it Technologies AS, Østlandet
Smartfood UB, Vestlandet
Langøya hovedgård, Sørlandet
Morpho Solar, Trøndelag,
RETT HJEM Tromsø AS, Nord-Norge
29 Maj 2015
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"