Kost & Restaurang får priset "Bästa offentliga kök"
30 Apr 2015
Motiveringen löd: ”För aktivt arbete att öka andelen lokalt producerade livsmedel i de offentliga köken. Genom attraktivt formulerade menyer och temaveckor skapas intresse hos gästen för den lokala råvaran. Lokala leverantörer har kunnat presentera sina produkter och blivit intresserade av att svara på kommande upphandlingar. ”
Hushållningssällskapen i Sverige är samlade i Hushållningssällskapens förbund och driver bland annat naturbruksgymnasier, försöksgårdar, forskningsprogram och projekt för bättre mat.
Under onsdagen tog affärsområdeschef Åsa Kullberg och kostekonom Eva-Lott Blixt emot priset på Hushållningssällskapets årsstämma i Vreta Kluster.
– Vi i Kost & Restaurang är otroligt glada och stolta att få priset bästa offentliga kök. Det är roligt att få ett kvitto på att det jobb vi lagt ner under flera år för att servera måltider med bra råvaror, uppfattas som positivt, säger Åsa Kullberg.
Kost & Restaurang tillhör Leanlink, Linköpings kommun och tillagar, levererar och serverar måltider till restauranger på förskolor, skolor och inom äldreomsorg.
30 Apr 2015
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"