Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Kost & Restaurang får priset "Bästa offentliga kök"

 
Kost & Restaurang fick igår, den 29 april, priset bästa offentliga kök för arbetet med närproducerade livsmedel. Utmärkelsen kommer från Hushållningssällskapet i Östergötland.

Motiveringen löd: ”För aktivt arbete att öka andelen lokalt producerade livsmedel i de offentliga köken. Genom attraktivt formulerade menyer och temaveckor skapas intresse hos gästen för den lokala råvaran. Lokala leverantörer har kunnat presentera sina produkter och blivit intresserade av att svara på kommande upphandlingar. ”

Hushållningssällskapen i Sverige är samlade i Hushållningssällskapens förbund och driver bland annat naturbruksgymnasier, försöksgårdar, forskningsprogram och projekt för bättre mat.
Under onsdagen tog affärsområdeschef Åsa Kullberg och kostekonom Eva-Lott Blixt emot priset på Hushållningssällskapets årsstämma i Vreta Kluster.

– Vi i Kost & Restaurang är otroligt glada och stolta att få priset bästa offentliga kök. Det är roligt att få ett kvitto på att det jobb vi lagt ner under flera år för att servera måltider med bra råvaror, uppfattas som positivt, säger Åsa Kullberg.

Kost & Restaurang tillhör Leanlink, Linköpings kommun och tillagar, levererar och serverar måltider till restauranger på förskolor, skolor och inom äldreomsorg.

Kostekonom Eva-Lott Blixt och affärsområdeschef Åsa Kullberg tar emot priset för Bästa offentliga kök i Östergötland. Kostekonom Eva-Lott Blixt och affärsområdeschef Åsa Kullberg tar emot priset för Bästa offentliga kök i Östergötland.



 

Taggar

Nyheter

 
 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer