Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Ekologisk Äppelmust Svinaberga 2014

 
Nu finns Årets Skörd Ekologisk Äppelmust Svinaberga 2014, den andra musten i den nya Årets Skörd-serien från Kiviks Musteri - Mustmästarens utvalda – i alla systembolagets butiker under en tidsbegränsad period, 2 mars till den sista maj. Årets Skörd Ekologisk Äppelmust Svinaberga 2014 tappades i en begränsad upplaga – 29 000 flaskor.

Mustmästarens utvalda är en rad äppelmuster, gjorda på utvalda äppelsorter eller frukt från utvalda odlingar. Musten pressas och tappas på vackra glasflaskor för att passa till lite festligare tillfälle och som ett alkoholfritt alternativ under vårens middagar.

Svinaberga är Kiviks Musteris egen ekologiska äppelodling på sluttningarna ner mot havet i Kivik. Där växer äppelsorter som Holsteiner Cox, Ingbo, Blenheim och Ribston. De har plockats just innan de nått riktigt full mognad för att få en lite torrare, rivigare must som kan passa bra till mat.

- Den milda hösten gav äpplena möjlighet att mogna långsamt vilket möjliggjorde att vi i lugn och ro kunde handplocka syrliga och aromatiska äpplen precis då balansen var optimal, berättar mustmästare Bengt Åkesson, fjärde generationen Åkesson.

Årets Skörd Äppelmust Svinaberga 2014 tappades i en begränsad upplaga – 29 000 flaskor – och kommer att finnas i alla Systembolagets butiker från den 2 mars till den sista maj. Därefter finns den i Musteributiken på Kiviks Musteri och på Solnäs Gårdsbutik utanför Lund, så länge lagret räcker.

Att dricka äppelmust är som att ”dricka ett äpple”. Mer naturligt kan det inte bli. Inga tillsatser – must är helt enkelt den råsaft man får fram när man pressar ett äpple, ingenting annat.

Årets Skörd Äppelmust Svinaberga 75 cl  Pris: 43 kr. Finns i alla Systembolagets butiker Årets Skörd Äppelmust Svinaberga 75 cl
Pris: 43 kr. Finns i alla Systembolagets butiker


Kiviks Musteri AB drivs av fjärde generationen Åkesson. Musteriet ligger kvar på sin ursprungliga plats, mitt bland äppelodlingarna på Österlen. Där tillverkas allt från must, cider och fruktdrycker till sylt och marmelader. Där finsn både visningsträdgårdar, Musteributik, restaurang, café, plantskola och en nyanlagd naturpark med utsikt över Hanöbukten. 

Taggar

Produktnyheter

 
 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer