Lithells satsar på specialrökta korvar
17 Apr 2015
Rökiga smaker blir allt populärare och Lithells räknar med att nyheterna kan ta en stor del av den försäljningen och hoppas också öka andelen såld korv totalt.
– De flesta korvar har en svag rökighet men det finns
förvånansvärt få korvar som tydligt positioneras med en
rökig karaktär, vilket är vanligt om vi tittar på till exempel
påläggschark. Därför var det självklart för oss att lansera
en serie korvar med tydlig och samtidigt balanserad
rökighet som rökts extra länge med olika träslag. Att vi
valde just kabanoss, chorizo och grillkorv är såklart ingen
slump, det är sommarens favoriter på grillen, säger
Caroline Blomqvist, Brand Manager, Atria Food & Deli.
Sortiment
- Specialrökt Kabanoss – extra alspånsrökt, köttmängd: 71 %.
- Specialrökt Chorizo – bokspånsrökt, köttmängd: 71 %.
- Specialrökt Grillkorv – bokspånsrökt, köttmängd 60 %.
Korvarna stoppas och röks i Sköllersta och är tillverkade av svenskt kött.
17 Apr 2015
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Här har logibokningarna ökat 31 procent under påskloven
"Det är fantastiskt att se"
-
Påskdukning med Årets Pelargon
Henna Wendelbos bästa tips
-
Tre enkla påskdrinkar
Must Flip It, Must Try och The Must Old Fashioned
-
Årets påsknyheter från Lakrids by Bülow
Efter önskemål är även dessa två favoriter tillbaka:
-
Hamburgerkedjan Max lanserar Big Classic
"Med lanseringen av Big Classic hämtar vi inspiration från vår historia och den burgare som vi lanserade i början på 70-talet"
-
Reitan Convenience samarbetar med Svenska Downföreningen
"De initiativ som vi genomför tillsammans är en viktig del av vår ambition för att skapa en inkluderande miljö"
-
Sara Kulturhus vann Träpriset 2024
"Våra diskussioner i juryn har kretsat kring att Sara Kulturhus har satt en ny standard och kommit att bli en symbol för en hel stads gröna omställning"