Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Pontus Frithiof startar Burger & Lobster i Sverige

 
 

Etableringen av det brittiska succékonceptet Burger & Lobster i Sverige är startskottet för ett samarbete mellan Pontus Frithiof och Thomas Dahlstedt. Den första restaurangen, som även rymmer en stor bar, kommer att ha adressen Norrlandsgatan 33 och premiären är beräknad till maj månad.

- Jag har varit imponerad av Burger & Lobster ända sedan jag först hörde talas om restaurangerna och om den oerhörda succé de blivit i London. Jag var därför inte svår att övertyga när Thomas presenterade sitt förslag för mig, säger Pontus Frithiof.


Den första Burger & Lobster-restaurangen öppnade i Londons Mayfair sommaren 2011 och följdes snart av en större filial i Soho och ytterligare en i trendiga East End. Konceptet har även flugits över Atlanten och sedan oktober 2014 ligger en Burger & Lobster på Manhattan. Överallt fylls restaurangerna till bredden av både nya nyfikna och återkommande gäster.

- Jag tycker att konceptet är genialt i sin enkelhet. Menyn innehåller endast hummer, ”lobster roll” och hamburgare. Atmosfären är livlig och informell, tempot är högt och hummern är otroligt prisvärd. Något liknande har inte funnits i Sverige och det känns toppen att tillsammans med en välkänd krögare som Pontus Frithiof få möjligheten att göra detta till en lika stor succé som i London och New York, berättar Thomas Dahlstedt, Modis Restauranger.

Restaurang Pocket City, som Pontus Frithiof öppnade i april 2013 och som bl.a.. tagit plats på brittiska Guardians lista ”Stockholm's top 10 good value restaurants”, berörs inte av nyetableringen i huset. Tvärtom kommer bistron att fungera som ett komplement till Burger & Lobster, med sin bredare meny och familjevänliga framtoning. Ombyggnationen i Pontus! Matsal kommer att påbörjas omedelbart.

- Den här lanseringen är viktig, men det finns i framtiden även plats för en finkrog igen i Pontus Group. Om vi hittar en perfekt lokal, avslutar Pontus.

Burger & Lobster i Sverige är startskottet för ett samarbete mellan Pontus Frithiof och Thomas Dahlstedt. - Det finns så mycket energi, glädje och smartness i konceptet och jag ser den här lanseringen som början på en ny, mycket spännande era, säger Pontus Frithiof. Burger & Lobster i Sverige är startskottet för ett samarbete mellan Pontus Frithiof och Thomas Dahlstedt.
- Det finns så mycket energi, glädje och smartness i konceptet och jag ser den här lanseringen som början på en ny, mycket spännande era, säger Pontus Frithiof.


 

 Pontus Group grundades 2002 och består av Pocket City, Pontus! Festvåningar, Catering Från Pontus, Pontus in the Park/Pocket Solna och Pontus på Fyran. 
 www.pontusfrithiof.com

Taggar

Nyheter

 
 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer