Kocktävling mitt i älven
6 Mar 2015
Tävlingen sker i ett uppbyggt militärläger á la MASH, den populära 70-talsserien.
Till Boden kommer sex lag från restauranggymnasier runt om i Sverige för att tillaga
vildmarksspecialiteter som vildsvinskarré, vildfångad lax och laxrom från Luleälven över
öppen eld. Den 26 mars går årets tävling av stapeln, en tävling som är den tredje i ordningen.
- Deltagarna bor i ett uppbyggt militärläger på Ängesholmen i tre dagar och under torsdagen
hålls tävlingen utomhus vid Luleälven. Där ska ungdomarna tillaga två varmrätter och skapa
dessa måltider över öppen eld, berättar Peter Holmbom, projektledare och restauranglärare,
Björknäsgymnasiet Boden.
Trädgårdh i juryn
Bodens egna elever från Björknäsgymnasiet ställer självklart upp med ett lag och kommer bli
bedömda av en jury bestående av flera stora matpersonligheter. Juryns ordförande är tv-kocken
Gustav Trädgårdh, segrare av Kockarnas Kamp i tv4 2014 och ägare till Sjömagasinet i
Göteborg.
Övning i projektledning
Arrangemanget drivs av elever från Björknäsgymnasiets samtliga program med handledning
från lärarna. Det är Sveriges största gymnasieövergripande projekt där 300 elever och 100
lärare deltar. Totalt förväntas mellan 1 500 och 2 000 besökare komma till tävlingen.
Bakom tävlingen står och restaurang-och livsmedelsprogrammet vid Björknäsgymnasiet i
Boden, med stöd från Bodens kommun, jägarförbundet, försvaret och Bodens näringsliv och
våra leverantörer.
Årets vildaste kocktävling för gymnasiet.
Datum: 26 mars.
Arrangörer: Björknäsgymnasiet i Boden.
6 Mar 2015
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Här har logibokningarna ökat 31 procent under påskloven
"Det är fantastiskt att se"
-
Påskdukning med Årets Pelargon
Henna Wendelbos bästa tips
-
Tre enkla påskdrinkar
Must Flip It, Must Try och The Must Old Fashioned
-
Årets påsknyheter från Lakrids by Bülow
Efter önskemål är även dessa två favoriter tillbaka:
-
Hamburgerkedjan Max lanserar Big Classic
"Med lanseringen av Big Classic hämtar vi inspiration från vår historia och den burgare som vi lanserade i början på 70-talet"
-
Reitan Convenience samarbetar med Svenska Downföreningen
"De initiativ som vi genomför tillsammans är en viktig del av vår ambition för att skapa en inkluderande miljö"
-
Sara Kulturhus vann Träpriset 2024
"Våra diskussioner i juryn har kretsat kring att Sara Kulturhus har satt en ny standard och kommit att bli en symbol för en hel stads gröna omställning"