Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Årets Unga Ekokockar från Stockholm

 
Läraren Kristina Holmsén, Fabian Lundberg, Landshövding Kristina Ahlsén, Lars Brennwald och Marcus Kvarnström. Foto: Mats Samuelsson.Stockholms Internationella Restaurangskola vann finalen av årets Unga Ekokockar som hölls i Växjö. Efter två timmar och 55 minuters hårt arbete serverade det vinnande laget, bestående av eleverna Lars Brennwald, Fabian Lundberg och Marcus Kvarnström en fantastisk höstinspirerad trerättersmeny med pumpa, högrev och äpplen som huvudråvara i respektive rätt.

Juryns bedömning var ”Fokuserat, välorganiserat teamarbete, som resulterar i rena & fräscha presentationer där råvaran behåller sin tydliga karaktär och smak”

De unga ekokocksvinnarna från Stockholm tävlade mot lag från restaurangskolor i Jönköping, Öland, Bollnäs, Kungsbacka och Lycksele. Juryn som bedömde tävlingen bestod av lika många kvinnor som män, bland annat av årets kock Klas Lindberg samt vice ordförande i Sveriges kockars förening Ulrika Brydling, som också var juryns ordförande.

På några år har tävlingen Unga Ekokockar blivit en viktig plattform för morgondagens talanger inom restaurangyrket. Tävlingen sponsras av bland andra Coop Änglamark, Svenska Kockars förening och KRAV.
 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer