100 procent hållbart kaffe till restauranger och kaféer
7 Mar 2014
- Vi har fått bra respons från våra kunder som ser nyttan med certifierat kaffe. Det här ger både oss och kunderna affärsmässiga fördelar, säger Per Grahn, försäljningsdirektör på Löfbergs.
Först med ekologiskt och Fairtrade
Fram tills nu har cirka 60 procent av kaffet Löfbergs sålt till hotell, restauranger och kaféer varit certifierat. Nu ökar man alltså till 100 procent.
- Vi var först i Sverige med både ekologiskt och Fairtrademärkt kaffe bland de stora aktörerna. Det har bidragit till att vi är marknadsledande inom Out of Home-segmentet. Nu blir det ännu tydligare att vi är en partner som stärker kunderna i deras hållbarhetsarbete, säger Per Grahn.
Löfbergs är redan en av världens största importörer av ekologiskt och Fairtrademärkt kaffe. Idag arbetar företaget med fem certifieringar för hållbara kaffeodlingar: Fairtrade, Krav, Rainforest Alliance, EU-ekologiskt och UTZ.
En certifiering innebär att kaffet odlas enligt särskilda kriterier som påverkar människor och miljö positivt. Genom att en extern part kontrollerar det hela garanteras konsumenten att produkten håller vad den lovar.
www.lofbergs.se
Löfbergs är ett av Nordens största familjeägda kafferosterier. Företaget har 300 anställda och omsätter 1,5 miljarder kronor. Huvudkontoret ligger i Karlstad och företaget har egna rosterier i Sverige, Norge, Danmark och Lettland. Företaget grundades 1906 och är idag en av världens största importörer av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe. Löfbergs äger även te-varumärket Kobbs.
7 Mar 2014
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"